Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

A Törekvés SE Kosárlabda és Kerekesszékes Kosárlabda Szakosztálya az utánpótlás korú leány kosárlabda sportágban végzi tevékenységét, valamint a fogyatékkal élők kerekesszékes kosárlabda sportját szervezi és támogatja


Kedves Látogató!

Szeretnénk bemutatni egyesületünket, amely integráltan működik, vagyis ép és fogyatékkal élő sportolók egy helyszínen edzenek az akadálymentes létesítményekben. Egyesületünk részét képezi szakosztályunk, amely a TAO támogatásra jogosult illetve minden támogatást örömmel fogad, hogy munkánkat minél szélesebb körben végezhessük.


Történetünk:

A soroksári Török Flóris Általános Iskola 1997 óta működtet UTÁNPÓTLÁS KORÚ LEÁNY KOSÁRLABDA csapatokat, amely 2000. júniusáig az FTC egyik utánpótlás bázisa volt. A szakosztály megszűnésével a 2000/2001-es bajnokságban már a MAFC színeiben versenyeztek játékosaink, de a klub anyagi nehézségei miatt nem tudta tovább vállalni a további támogatást. Nehéz helyzetbe kerültünk és úgy döntöttünk, hogy önállóan felépítünk egy utánpótlás bázist.

A Kőbányán található Törekvés SE segítségével megalakítottuk a kosárlabda szakosztályt, így a 2001/2002-es bajnokságot a Törekvés SE színeiben kezdtük el. Azóta az egyik leggyorsabban fejlődő utánpótlás-bázis vagyunk Budapesten és talán Magyarországon is. A Törekvés SE, a kosárlabda utánpótlás-nevelés mellett a vívásban és a mozgássérültek sporttevékenységében ér el kimagasló eredményeket. 2011-től már hivatalosan is integrált lett a Kosárlabda és Kerekesszékes Kosárlabda Szakosztály. Egyesületünk kerekesszékes vívói a Paralimpiákról mindig érmekkel térnek haza. A kerekesszékes kosárlabdázóink mellett az ülőröplabdásoknak is helyet adunk a létesítményünkben.

A mozgássérültek sporttevékenységét a Törekvés SE telephelyén működő Paralimpiai Központ biztosítja. Ez a létesítmény nemcsak Magyarországon, hanem Európában is egyedülálló.


Munkánk és eredményeink:

Az utánpótlás bázisunk játéklehetőséget biztosít minden sportszerető, általános és középiskolás leány számára a mini, gyermek, tini, serdülő, kadett, junior és felnőtt korosztályú csapatokban. A kosárlabda szakosztályban elvégzett munka eredményei budapesti bajnokságban elért helyezések mellett az Országos Bajnokságban elért helyezésekben is megmutatkozik.

Az elmúlt 6 évben 12 általános iskolát kapcsoltunk be a rendszerünkbe és elindítottuk a Törpilla Kupát, amely Dél-Pest legnagyobb havi rendszerességgel megrendezett sporteseménye. A havi egy alkalommal megrendezett tornánk 180-220 alsós leány vesz részt nagy örömünkre.

Összesen több mint 300 alsós leány kosarazik a szakmai irányításunk mellett, valamint a magsabb korosztályokban további 100 játékosnak biztosítunk lehetőséget a korosztályos válogatottság eléréséhez is.

Hosszútávú célunk, hogy az utánpótlás rendszerünk teljes felépülésével újra az NBI/B bajnokságában szerepeljünk junior és kadett játékosainkkal, mint 2006-2008. között.


Edzőtáborok és közösségünk:

Minden év augusztusában 3 héten keresztül a Török Flóris Ált. Isk-ban és a Törekvés SE Sporttelepén napi 2 edzéssel készülnek a játékosok. A bajnokságra való felkészülés a 6 napos vidéki edzőtáborral ér véget. Kiemelt figyelmet fordítunk a közösség összetartására a szülőkkel együtt is. Közös karácsonyunk és évzárónk van, ahol a szülők együtt kosárlabdázhatnak gyermekeikkel. Együttműködésben vagyunk az Age of Hope gyermekvédelmi alapítvánnyal, így játékosaink hátrányos helyzetű társaikon is segíthetnek.

Célunk egy olyan egyedülálló bázis kiépítése, amely a környező iskolákat és azok testnevelőit bevonva, komoly szakmai munka mellett országos eredményeket tud elérni, valamint a korosztályos válogatottak számára játékosokat felnevelni.

Elsődleges szempontunk a tanulás és a sport összeegyeztetése, a szülőkkel való ideális kapcsolat kiépítése és az iskolával kiépített kiváló kapcsolat fenntartása. Az egészséges életmód terjesztése a sport által.