Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkX. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

BEAC Bics - Törekvés SE
44-60 (11-18, 5-8, 14-17, 14-17) Felnőtt női
2017. november 12. (vasárnap) 13.00


Az eddig nyeretlen, és sereghajtó otthonában csak és kizárólag a győzelem volt elfogadható teljesítmény, még úgy is, hogy Anna ezt a meccset kihagyta.

Jól is indult az összecsapás, Kata első labdaérintésből 8 méterről köszönt be, megadva az alaphangot, majd ezt követően Kriszti és Virág pontjaival a 3. percben már 5 pont volt ide (2-7). Ezt követően Kata elsüllyesztette 2. tripláját, majd Boky és Barbi volt eredményes, így a negyed derekán már 10 pont volt közte (4-14). Elkezdtünk cserélni, forgatni a csapatot, és törekedtünk a minél kevesebb hibával történő játékra. Támadásban némileg megakadtunk, de zárószónak érkezett Kata 3. triplája, amivel a negyed végén még volt 7 pont előnyünk (11-18).

A második játékrészt egy nagyon felforgatott ötössel kezdtük és voltak is gondok támadásban. Nem tudtunk betalálni, labdákat adtunk és csak annak volt köszönhető, hogy végig nálunk maradt az előny, hogy an hazaiak is rosszul céloztak. A negyed 6. percéig mindössze egyetlen mezőnykosarat és 2 pontot bírtunk elérni, de még ekkora is 4 pont volt ide (16-20). Időt kértünk, cseréltünk, rendeztük a sorokat, és a félidőben már újra 10 volt közte (16-26).

A harmadik játékrészt a rotáció miatt ismét felforgatott ötössel kezdtük, és sajnos ismét előjöttek a hibák. Pontatlanok voltunk, labdákat adtunk el, nem tudtunk támadólepattanót szerezni és 6 perc alatt kaptunk egy 2-8-as futást, amivel a hazaiak 4 pontra zárkóztak (24-28). Szép lassan elkezdtünk cserélni, visszaforgatni a kezdőket, akik közül elsőként Kriszti kapta el a fonalat, aki zsinórban 3 duplát is elsüllyesztett, mivel kinti dobásaink nem sikerültek. Kata és Boky is beszálltak a pontgyártásba, és amikor Krisztinek végre bement az első triplája, már 11 ponttal mentünk (30-41). A negyed végéig ráadásul sikerült kapott pont nélkül kibírni, majd egy jó leosztást követően Márti volt eredményes, így a záró etap előtt már megnyugtató, 13 pontos előnyben voltunk (30-43).

A negyedik negyed első fele jól alakult számunkra. Bár a hazaiak próbáltak zónavédekezéssel zavart okozni, de ezúttal középtávoli dobásaink rendre sikerültek, így 6 perc után már 21 pont volt ide, amivel a lényegi kérdés eldőlt (36-57). Ekkor a legjobb ötösünk már a padon töltötte a jól megérdemelt pihenőt, játéklehetőséget adva a többieknek. Bár az utolsó percekben ismét sok hiba tarkította játékunkat, de Virág magabiztos triplájával, 2 perccel a vége előtt kialakult a legnagyobb különbség, 22 pont (38-60). Ezt követően a hazaiak tudtak némileg kozmetikázni az eredményen, de ez csak arra volt jó, hogy 20 ponton belülre kerüljenek (44-60).

Bár sok hibával játszottunk, de hoztuk a kötelezőt, mindenkit játszott és egy kivétellel mindenki dobott is pontot.

Köszönjük ellenfelünknek a mérkőzést!

BZS

Pontszerzőink: Kléner K. 17/9, Széky K. 13/3, Vajai V. 7/3, Boksay K. 6, Harangi B. 4, Kratochvill D. 4, Strbik Zs. 3, Sváb A. 2, Széplaki M. 2, Zsoldos A. 2 pont.

2017-11-09,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás