Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkX. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

BEAC Kobak - Törekvés SE
62-64 (13-15, 18-8, 10-21, 21-20) Felnőtt férfi
2017. november 12. (vasárnap) 14.30


Aktuális ellenfelünkkel még sosem találkoztunk, így nem nagyon tudtuk, hogy mire számítsunk, de az éppen előttünk mérkőzést nyerő lányokat követően mi is győzni akartunk.

A mérkőzés egyenlő erők küzdelmét hozta, noha nálunk 2 kezdő is hiányzott Hege és Marci személyében. A mérkőzés elején főleg Gábor és Kari voltak eredményesek, rajtuk kívül csak Rubó tudott kosarat szerezni. Az első negyed kicsit streetball jellegű megoldásokat hozott, nem a védekezés dominált, viszont rengeteg hiba volt mindkét oldalon. Az első játékrész végén 2 ponttal vezettünk, ám nem volt meggyőző a teljesítményünk (13-15).

Bár 9 fővel mentünk el, de Max rögtön a pályára lépését követően meghúzódott, és a cserék közül többeknek is rossz napjuk volt, amely a második játékrészben domborodott ki igazán. Bár jól kezdtünk és két perc után már 7 ponttal is vezettünk (13-20), ezt követően teljesen szétesett a játékunk. A félidőig kaptunk egy 3-18-as futást és hiába kértünk időt közben, egyszerűen semmi sem akart sikerülni. Ellenfelünk behúzódott a festékbe, mi pedig nem tudtunk kintről betalálni. Az első félidőben egyetlen triplát sem dobtunk és kicsit aggasztó helyzetben voltunk a nagyszünetben (31-23).

A legerősebb ötösünkkel mentünk pályára és próbáltuk visszahozni a meccset. Az elképzelés jó is volt, végre ismét egyenrangú felekként játszottunk. A negyed feléig sikerült egy 12-4-es futással kiegyenlíteni (35-35), majd a negyed végéig egy újabb, ezúttal 9-6-os etappal még a vezetést is megszerezni (41-44). Ebben óriási szerepe volt Rubó 2 és Bozso 1 triplájának, mert így végre ki kellett mozdulnia ellenfelünk 3-2-es zónájának, amivel megnyílt a lehetőség a körtében.

A záró játékrész elején váltakozva estek a kosarak, a 3. perchez érve még 6 pont volt ide (45-51). Ezt követően azonban a hazaiak egyik játékosa vállára vette az egész gárdát, és egymaga 6 pontot szerezve, kiegyenlített, mi pedig időt kértünk (51-51). Innentől fogva Gábor és Kari percei következtek. Bár a 8. percben még 3 pont volt oda, számos kiváló helyzetet alakítottunk ki a zóna ellen és ezúttal a befejezések is megvoltak. Az utolsó perchez érve már mi vezettünk 3 ponttal (58-61), amikor a vendégek ásza 2 büntetőhöz jutott értékesítve mindkettőt
(60-61). Az ellentámadásból Rubó harcolt ki két dobást, de mivel csak az egyik ment be, közte 2 pont, 15 mp hátra, jöhettek a hazaiak (60-62). Sajnos egy alapvonali besegítésünk elmaradt, így végül 3 mp-el a vége előtt ellenfelünk kiegyenlített, mi pedig időt kértünk (62-62). Sok időnk nem volt, de megbeszéltünk egy figurát, amelyet bár nem tudtunk végrehajtani, de kari remekül látta meg, hogy Gábor szabadra játszotta magát a duplaszálkánál, érkezett az ívelt átadás, kosár jó, ráadásul még fault is, amivel gyakorlatilag eldőlt a meccs. A büntető kimaradt, de az óra lepörgött, így végül egy nagyon szoros meccset sikerült idegenben megnyernünk (62-64).

Köszönjük ellenfelünknek a mérkőzést!

BZS

Pontszerzőink: Latóczki G. 22, Zsoldos K. 20, Rubóczky Gy. 11/6, Beliczay Zs. 6/6, Somogyvári G. 5 pont.
2017-11-09,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás