Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkX. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Évértékelés
Eredményeink

Befejeződött a 2016-2017-es bajnoki idény, így érdemes végignézni, milyen sikereket értünk el a korosztályos bajnokságokban.

Kenguru (Mini): A Kenguru Bajnokságban a budapesti területen 2 csapattal indultunk. A Törekvés Törpillák a leány csapatok versenyében a 11. helyen végeztek.
Török Sasfiókák csapatunk ugyanezen a területen az 5. helyen végeztek szoros versenyben.

Gyermek:
A Gyermek Bajnokságban két csapatot indítottunk, ahol legügyesebb minijeink is játszhattak. A budapesti területen a Török Sasmadarak csapatunk a leányok között a 10. helyen végzett. Török Sasok csapatunk szintén a leányok között végeztek az 5. helyen. A Budapesti Gyermek Bajnokságban a játéklehetőség volt az elsődleges. Nagyon sok játékosunk kapott itt lehetőséget a bizonyításra. Végül a 4. helyen végeztünk.

Tini:
Idén egy csapatot indítottunk az Országos Bajnokságban. Csapatunk egészen a döntőig menetelt, ahol végül a 6. helyet sikerült megszereznünk. Ennek a csapatnak az „A” döntőbe jutása hatalmas bravúr volt és a döntőben azt az egy mérkőzést is a legjobbkor tudták megnyerni. Az 5. helyért sem vallottak szégyent, de sajnos rengeteg dobás kimaradt, így tisztes vereség lett a vége.
A Budapesti Tini Bajnokságban a 3. helyet szereztük meg. Itt is a játéklehetőség volt a lényeg és mindig ellenfeleink tudásszintjéhez próbáltuk összeállítani a csapatot. 

Serdülő:
Az Országos Bajnokságban a „B” csapatunk a 27. helyen végzett és a regionális bajnokságban folytatta tavasszal a küzdelmeket. Sok tinink itt is erősödhetett és végül a regionális rájátszásban elért helyezéssel sikerült bejutniuk a regionális döntőbe, ami hatalmas dolog, mert ez „B” csapatunknak, most sikerült először! Az „A” csapatunk bejutott a legjobb 8 közé. A döntőben óriási bravúrral két csoport meccset is megnyerve, bejutottak a legjobb 4 közé, túlszárnyalva a két évvel ezelőtti tini 7. helyet. Végül a bronzérmet nem sikerült megszerezni, de hatalmas eredmény ez a 4. hely!
A Budapesti Serdülő Bajnokságban csapatunk a 2. helyen végzett.

Kadett:
Az Országos Kadett Bajnokságban csapatunk megnyerte a regionális alapszakaszt, majd a régiós döntőt is és ezzel bejutottunk a legjobb 16 csapat közé. Az alsóházi küzdelmekben kiharcoltuk a továbbjutást, de a legjobb 10 közé nem sikerült bejutni. A „B” döntőben azonban már ez a bravúr is összejött és végül a 10. helyen végeztünk. Két éve a 9. helyen végeztünk serdülőben és mivel meghatározó emberek távoztak, így ez hatalmas siker.
A Budapesti Kadett Bajnokságban a 3. helyet szereztük meg.

Junior:
Az Országos Bajnokságban a regionális alapszakaszban elképesztően szerencsétlen módon nem jutottunk tovább a legjobb 16 közé. Természetesen nem okozott gondot a regionális döntőbe bekerülni és végül a 19. helyen végeztünk, mindössze 3 első éves juniorral.

Kerekesszékesek:
Az idei 4. Országos Bajnokságot is megnyerte egyesületünk, amely hosszú évek óta segíti a paralimpiai központban a kerekesszékes sportolóinkat.

Felnőtt női:
A Budapesti Felnőtt Női/B Bajnokságban a 2. helyen végeztünk, ahol kadett és junior játékosaink is kipróbálhatták magukat.

Felnőtt férfi:
A Budapesti Felnőtt Férfi/B Bajnokságban a 8. helyen végeztünk.

A Bölcs Sasok szülői csapatunk bár nem indult hivatalos bajnokságban, rájuk is nagyon büszkék vagyunk.

A IX. Törpilla Kupa is nagy sikernek örvendett és jövőre jubileumi, 10 éves lesz a legkisebbek házibajnoksága, ahol 210 leány lépett pályára az U10-es korosztálynak kiírt versenyen.

Összegzés:

A korosztályváltás óta 5 év telt el és büszkén mondhatjuk, hogy mindössze 3 olyan egyesület van, amelyik mind az 5 alkalommal bejutott a Tini „A” döntőbe, mi ezek közé tartozunk.
Több meghatározó játékos távozott tőlünk az elmúlt két évben, mégis előrébb léptünk vagy ugyanazt az eredményt sikerült elérni csapatainknak.

Az elmúlt 5 évben a 4 korosztály helyezései alapján mindössze két olyan egyesület van, akiknek az eredményei évről-évre javultak, visszaesés nélkül. Büszkék lehetünk, hogy lépésről-lépésre haladunk.

Sajnos a korosztályváltás megtörténik, és ezzel eltűnik a tini korosztály. Szakosztályunk azonban megtartja ezt az edzéscsoportot és továbbra is beékeljük a gyermek és a serdülő korosztály közé. Sajnos a versenyeztetést kénytelenek vagyunk a serdülőben megoldani.

Jövőre már több mint 10 junior játékosunk lesz és ezzel végre teljesen felépül létszámában is az utánpótlás piramisunk.

A tanulmányi szabályokkal együtt, több olyan elvárást is támasztottunk az idei évben, amelynek meg kell felelniük a nálunk kosarazni vágyóknak.
Szeretném ezúton is megköszönni minden edzőnk és segítőnk munkáját, akik egész évben a gyerekekért dolgoztak.
Köszönet a szülőknek a támogatásért, a szurkolásért és bízom benne, hogy továbbra is mindenki tiszteletben tartja az edzők és a játékvezetők munkáját.
A következő célunk, hogy a kadett és a junior korosztályokban is utolérjük a legjobbakat és minden korosztályunkkal továbbra is a legjobb 16 csapat között szerepelhessünk.

Mindenkinek jó pihenést kívánok a nyárra és augusztusban minél több kosárlabdára éhes lányt láthassunk a teremben.

Törpillák! Várunk Titeket!
Hajrá Törekvés!

Beliczay Krisztián
Vezetőedző

2017-06-12,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás